Universitat Autònoma de Barcelona

 

 

TÍTOL DE

 

MÀSTER EN GRAFOANÀLISI EUROPEA

 

ESPECIALITAT: GRAFÍSTICA,

GRAFOPATOLOGIA I GRAFOLOGIA FORENSE

 

La totalitat del programa és de 70 Crèdits Europeus  –ECTS- (European Credit Transfer and Accumulation System)

Vàlids en els 27 països de la Unió Europea

 

 

www.grafologiauniversitaria.com

 

EN 2010 VÀREM CELEBRAR LA PRIMERA PROMOCIÓ DE MASTERS EUROPEUS

 

Campus de la UAB en Barcelona: Recinto en el Hospital de la Santa Cruz y San Pablo, “Casa de Convalescència”

c. San Antonio Ma Claret, 171 (esq. c. San Quintín) 08041 Barcelona

Información: Rosa Mª Custó: RosaMaria.Custo@uab.cat

 - Telf: 93 581.71.77 – 93 581.70.42 - FAX: 93 581.74.71

________

 

 TRÀMIT FINAL DE 10 CRÈDITS ECTS PELS ALUMNES QUE REUNEXIN ELS REQUISITS I SUPERAT LES DUES DIPLOMATURES DE POSTGRAU CORRESPONENTS

 

Programa format per dues diplomatures de postgrau: Pèrit Cal·lígraf Judicial, grafística, documentoscopia i sociolingüística forense  (30 *ECTS –crèdits europeus-) i  Peritatge Grafopsicològic, grafoanàlisi, grafopatologia i tests projectius gràfics (30 ECTS – crèdits europeus) i ja superats –no importa l'ordre seqüencial de quin s'ha realitzat primer o segon-, l'alumne de Master presenta posteriorment un treball-memòria equivalent a deu crèdits ECTS més (en total aquest Master compost per les dues Diplomatures de Postgrau suposa 70 ECTS equivalents a 1.750.-hores).
Destinataris
El perfil dels nostres alumnes de l'especialitat de Grafística, Grafopatología i Grafologia forense està bàsicament format per dues branques com són la del Dret i la de la Medicina-Psicologia i Psicopedagogia que s'uneixen en la Criminologia i Seguretat, per això el programa és d'especial interès per a Juristes, Criminalistes, Advocats, Notaris, Procuradors dels Tribunals, Funcionaris de Justícia, dels Registres Públics, Corredors de Comerç, Metges, Antropòlegs, Psicòlegs, Detectius, Periodistes d'Investigació, Professors, Químics, Perits Judicials titulats, Responsables i Especialistes de la Seguretat Pública i Privada. S'exigeix titulació acadèmica de Grau o equivalent. 

 


Lloc: UAB Edifici històric “Casa de Convalescència”, Hospital de Sant Pau, c. Sant Antoni Mª Claret, 171, cantonada amb c. Sant Quintí 08041 BARCELONA.


Preinscripció: Els alumnes que tinguin els requisits, superades les dues diplomatures de postgrau citades, poden preinscriure's: Per correu electrònic a la Coordinació-Tècnica:
Rosa Mª Custó: RosaMaria.Custo@uab.cat Telf: 93 581.71.77 – 93 581.70.42 - FAX: 93 581.74.71

 


Matrícula de la presentació del treball (equivalència a 10 ECTS): (contactar amb la Coordinació-Tècnica: Dª Rosa Mª Custó rosamaria.custo@uab.cat


Preu: Al marge del preu de cadascuna de les diplomatures de postgrau, per a la presentació del treball (equivalent a 10 ECTS) i obtenció del Master han d'abonar-se 500.-euros (possibilitat d’acollir-se a preu reduït, consultar amb la Coordinació-Tècnica Sra. Rosa Mª Custó rosamaria.custo@uab.cat El preu inclou material i seminaris (facilitats per DVD i la certificació dels mateixos), així com la certificació acadèmica personal expedida per la Direcció de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral, acreditatiu d'haver superat els estudis del Master i la nota obtinguda (serveix com a títol oficial de la UAB) i qui desitgi el títol signat pel Rector se li faciliten les dades per a la seva sol·licitud posterior.


Avaluació: Presentació d'un treball (equivalent a 10 ECTS) En el moment de la matrícula es donaran les instruccions i terminis per a consultes i per a la presentació definitiva del treball.

 

 

TÍTOL DE MASTER


Un cop superat el programa, a l'alumne se li expedeixen les credencials consistents en: document acadèmic oficial de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es fa constar que ha superat el programa de MASTER EN GRAFOANÀLISI EUROPEA, ESPECIALITAT: GRAFÍSTICA, GRAFOPATOLOGÍA I GRAFOLOGIA FORENSE. L'alumne podrà sol·licitar el títol de Master de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Dirección-Coordinación

 

Dirección de la Escuela:

 

Profª Rut Carandell i Rieradevall, Profesora de Derecho Administrativo de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desempeñado importantes cargos públicos como el de 

Directora de l’Escola d’Administració Publica de Catalunya. També se hace cargo de la Coordinación Institucional del Programa.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Directors-tutors del Master:


Prof. Francisco Viñals Carrera, Jurista, criminalista i grafoanalista, Condecorat amb Placa-Creu de Primera Classe (COMM) pel Ministeri de Defensa pels seus treballs destacats com a professor i assessor de l'Estat Major, i membre d'Honor de les AFAS; és així mateix professor doctor de l'Associació Mundial de Juristes (organització de juristes per a la Pau Mundial), Creu i Medalla al Mèrit Criminològic (ADPCI), President d'Honor de l'Associació de Titulats Universitaris en Perícia Cal·ligràfica Judicial, Membre d'Honor de l'Associació Nacional de Criminalistes i Experts Forenses, Membre d'Honor del Conselho dos Detetives Do Ceará – Brasil, Membre d'Honor de l'Associació Col·legial de Perits Cal·lígrafs d'Astúries, Membre d'Honor de l'Institut d'Investigacions en Psicologia de l'Escriptura de l'Argentina, Membre d'Honor de l'Associació Nacional de Perits en Propietat Intel·lectual i Industrial, Membre d’honor de la Societat Galega de Grafologia. En 1993 va fundar l'especialitat de Perícia Cal·ligràfica Judicial en l'Institut de Criminologia i Càtedra de Dret Penal de la Universitat Complutense, Secció Delegada a Còrdova, traslladant aquests estudis en 1996 a la Universitat Autònoma de Barcelona, Escola de Pràctica Jurídica – Escola de Doctorat i Formació Continuada, actualment Escola de Postgrau. Pertany a International Police Association i també professor de l'Escola de Policia de Catalunya, així com de la EPSI-UAB, també ha estat professor col·laborador en la Universitat de Barcelona, Universitat Ramon Llull, UNED i escoles de directius adscrites a la Universitat de Girona. És President de l'Agrupació de Grafoanalistas Consultius d'Espanya, Associació Professional de Pèrits Cal·lígrafs de Catalunya i forma també part de la Directiva de l'Institut de Ciències del Grafisme – Consell Institucional de Professors i Directors de Laboratoris de Ciències Forenses i Coordinació de Pèrits Judicials dels Escoles de Pràctica Jurídica, Doctorat i Postgrau de Catalunya. Ha col·laborat en diverses propostes i alternatives de projectes de Llei, a més, com comissionat institucional per a la formació en criminalística i ciències del grafisme assessora a altes instàncies internacionals. En 2003 per l'aportació social del seu treball va ser seleccionat en “Personatges de Catalunya” i inclòs en el Volum XIII de la Història Contemporànea de Catalunya, també en 2010 dins del Volum XX i en aquest any també ha estat designat com a ponent per a la valoració d'altres projectes d'aquestes especialitats en altres universitats públiques.

 

Profª Mª Luz Puente Balsells, Antropòloga, criminalista, investigadora científica, especialitzada en perícia forense per l'Escola de Medicina Legal de la Universitat Complutense, en grafopsicología per la Universitat Pontifícia de Salamanca i en Serveis d'Intel·ligència per la Universitat de Barcelona, professora de Tecnologia de la Seguretat Documental del Grau en Prevenció i Seguretat Integral de la Escola de Prevenció i de Seguretat Integral – UAB; així mateix és Directora Acadèmica de l'Institut de Ciències del Grafisme, directiva del Consell Institucional de Professors i Directors de Laboratoris de Ciències Forenses i de la Coordinació de Criminalistes i Perits Judicials de les Escoles de Pràctica Jurídica, Doctorat i Postgrau de Catalunya, i tantmateix professora col·laboradora de centres adscrits a la UNED. Vicepresidenta 1ª de l'Agrupació de Grafoanalistas Consultius d'Espanya, Medalla i Placa al Mèrit Criminològic, ADPCI, Placa d'Agraïment de la Secció de Grafística i Documentoscopia de l'Ertzaintza, Placa d'Agraïment de la Secció de Grafística i Documentoscopia del Cos de Mossos d'Esquadra, Membre d'Honor de l'Associació Nacional de Criminalistes i Experts Forenses Membre d'Honor de l'Associació Nacional de perits en Propietat Intel·lectual i Industrial, Membre d'Honor de l'Institut d'Investigacions en Psicologia de l'Escriptura de l'Argentina.  Co-Directora de la revista-anuari “Grafoanálisis” i de la Revista digital ICG –Investigació, Criminalística, Grafoanálisis-. Anteriorment a més de redactora de diversos mitjans de les ciències policials i la criminalística, ha exercit com a professora de Ciències de la Informació i professora adscrita al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia, Lletres i Ciències de Catalunya. Així mateix en 2010 era també seleccionada en “Personatges de Catalunya” i inclosa en el Volum XX de la Història Contemporànea de Catalunya.

 

Ambdós son autors de:

-Grafología y Ciencia, Validación con 150 Tesis Doctorales, Ed. UOC 1ª Reimpresión 2011

-Grafología Criminal,, Barcelona, Editorial Herder, 2009

-Diccionario Jurídico-Pericial del Documento Escrito, Barcelona, Editorial Herder, 2006

-Análisis de Escritos y Documentos en los Servicios Secretos, Barcelona, Editorial Herder, 2003

-Pericia Caligráfica Judicial. Práctica, casos y modelos, Barcelona,  Editorial Herder, 2001

 -Psicodiagnóstico

  por la escritura, Grafoanálisis Transaccional, Barcelona,  Editorial Herder, 1999    

coautors amb altres professionals de:

-Tratado de Medicina Legal y Ciencias Forenses. Capítulos de Grafología Judicial y Pericia Caligráfica-Documentoscopia (171-172) del Tomo III Patología y Biología Forense. Ed. Bosch, 2011

 

     Representante del Rectorado UAB:

Prof. Josep LLobet Aguado, Jurista, Magistrat-Jutge dels Jutjats de Catalunya, professor de Dret Civil i del Departament de Dret Privat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dirigeix cursos de Doctorat a la pròpia universitat i ha representat a la UAB en la formació de Jutges i Magistrats en altres països. És membre del Consell Acadèmic de l'Institut de Ciències del Grafisme i coautor de: El deber de información de los contratos, Madrid, Editorial Marcial Pons, 1996, i, Comentarios a la Ley sobre condiciones generales de contratación, Madrid, Editorial Tecnos, 1999


     
Coordinació de Formació Permanent de l’EPSI-UAB: Prof. Josep Manel López  josepmanel.lopez@uab.cat

 

      Coordinació Tècnica del Programa: Sra. Rosa Mª Custó Tel. 93 581.71.77  rosamaria.custo@uab.cat


Professorat: A més dels citats directors-tutors, el quadre docent del Master ho formen els professors de les diplomatures de postgrau que ho componen, tots ells amb una destacada i meritòria carrera professional i pedagògica, així com els professors visitants estrangers i de prestigioses institucions col·laboradores.

*   *   *

vEure Actes Acadèmics de Cloenda - 2009/2010.- MASTER EN GRAFOANÀLISI EUROPEA  UAB

Pàgines web relacionades amb el programa

www.grafologiauniversitaria.com       www.grafoanalisis.com      

Revista electrónica de l’Institut de Ciències del Grafisme ICG: http://www.grafoanalisis.com/ICG_REVISTA_ELECTRONICA.htm

  Artícles de Grafística – Documentoscopia:

  http://grafologiauniversitaria.com/articulos_grafistica_documentoscopia.htm

          Artícles de Grafologia:

           http://grafologiauniversitaria.com/articulos_docum.htm

  

Blog: Grafoanálisis Europeo  

Blog: Dibujo y escritura infantil

Blog: Técnicas avanzadas en Recursos Humanos

Blog: Grafocreatividad

Blog: In Memoriam Joseph Seiler

Blog: Audiovisual

Blog: Criminalística y Ciencias Forenses

Blog  Inteligencia Criminal

                                         www.grafologiauniversitaria.com